اخبار سراسری

بازدید ۲ هزار گردشگر از مناطق عشایری

 مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی از بازدید ۲ هزار گردشگر از مناطق عشایری استان در سال گذشته خبر داد و گفت: این امر می‌تواند در انتقال فرهنگ اصیل عشایر و فروش محصولات آنها موثر باشد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی بیرجند، ابراهیم ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سوابق درخشان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی عشایر و نقش ویژه ایلات و عشایر در بحث مرزبانی و فرهنگی بر هیچکس پوشیده نیست و نمونه آن تقدیم بیش از ۱۱ هزار شهید در دوران دفاع مقدس از سوی جامعه مولد عشایری کشور است.

مدیر کل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه عشایر حدود ۱.۵ درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده‌اند، تصریح کرد: تولید بیش از ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی کشور دست رنج این قشر زحمت کش در کشور است.

عشایر خراسان جنوبی ۹ درصد جمعیت این استان هستند

ابراهیمی با بیان اینکه خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور می‌باشد، یادآور شد: جمعیت عشایر استان بالغ بر ۱۷ هزار خانوار و حدود ۷۲ هزار نفر جمعیت براساس آخرین سرشماری صورت گرفته بوده است.

وی ادامه داد: جمعیت عشایری خراسان جنوبی بالغ بر ۹ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود که پراکنش ۸۰ درصد این جمعیت در نقاط صفر مرزی است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بنای دولت مردمی سیزدهم بر این است که هیچ ایرانی بدون نعمت برق نباشد، افزود: براساس سیاستی که وجود دارد در سه مرحله توزیع پنل‌های خورشیدی برای تولید برق در محلات عشایری استان انجام گرفته است.

توزیع ۱۶۵۰ پنل خورشیدی در محلات عشایری خراسان جنوبی

ابراهیمی با اشاره به اینکه این طرح با همکاری شرکت توانیر و شرکت توزیع برق استان انجام می‌شود، یادآور شد: اولویت یک این طرح جمعیت عشایری هستند که در دو قطب ییلاق و قشلاق فاقد برق باشند.

وی بیان کرد: در مرحله نخست این طرح در استان، هزار و ۲۰۰ پنل خورشیدی و در مرحله دوم ۴۵۰ پنل خورشیدی در محلات عشایری توزیع شده و در مرحله سوم ۳۰۰ پنل توزیع خواهد شد.

مدیر کل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: با اجرای این طرح عشایر خراسان جنوبی تا پایان دولت سیزدهم از نعمت برق بهره مند خواهند شد.

تأثیرات گسترده خشکسالی بر سفره رزق عشایر خراسان جنوبی

ابراهیمی افزود: عشایر اولین قشر آسیب پذیر از تأثیرات خشکسالی هستند چون سفره رزق این اقشار وابسته به دام و مرتع بوده و از طرفی منابع تأمین آب دام عشایر چشمه‌ها، چاه‌های مالداری و آبشخورها است.

وی یادآور شد: در کنار موضوع خشکسالی، تغییرات قیمتی در حوزه ارز ترجیهی و تبدیل آن به ارز نیمایی به عشایر یک شک وارد کرد.

به گزینی و علمی کردن تغذیه دام دو راهکار برای حوزه دامپروری عشایر در استان

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی ادامه داد: در همین راستا تعداد زیادی از دام‌های عشایر در سطح کشور و به تبع در استان حذف شد به طوری که در حال حاضر آمار دام عشایر در استان کاهش محسوسی یافته است.

ابراهیمی بیان کرد: ازعشایر خواسته شده در حوزه دامپروری بیشتر به سمت به گزینی دام و علمی کردن تعذیه دام‌ها پیش روند چون به واسطه بالا رفتن هزینه تولید دیگر تغذیه سنتی و فله‌ای دام صرفه اقتصادی ندارد.

وی ادامه داد: دامی می‌تواند در خراسان جنوبی رشد کند که سازگاری خوبی با شرایط اقلیمی این منطقه داشته باشند لذا بهترین شیوه استفاده از دام‌های مولد دو رگه و به گزینی است که به عشایر توصیه می‌شود.

افتتاح پروژه‌های هفته جهاد کشاورزی برای عشایر با ۲۱ میلیارد ریال اعتبار

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اعتباراتی که به حوزه عشایری استان اختصاص می‌یابد دو نوع اعتبارات شامل اعتبارات تملک استانی و اعتبارات ملی می‌شود، یادآور شد: در کنار این اعتبارات، اعتبارات ارزش افزوده می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.

ابراهیمی با بیان اینکه در حال حاضر در دو فاز اعتبارات پروژه‌های ارزش افزوده در استان جذب شده است، اضافه کرد: از این محل ۲۶ پروژه بالغ بر ۲۱ میلیارد ریال در هفته جهاد کشاورزی به بهره برداری خواهد رسید که از برکات آن ۲ هزار ۴۹ خانوار عشایری بهره مند می‌شوند.

وی ادامه داد: از مجموع این پروژه‌ها، دو مورد مربوط به سربیشه، چهار مورد مربوط به خوسف، یک مورد مربوط به زیرکوه، هشت مورد مربوط به قائنات، چهار مورد مربوط به سرایان، سه مورد مربوط به درمیان و چهار پروژه مربوط به دو شهرستان فردوس و بشرویه می‌شود.

درخواست شناسایی پروژه‌های عشایری عام المنفعه در محلات عشایری استان

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه پروژه‌هایی که از محل اعتبارات ارزش افزوده بوده تنها، در سکونتگاه‌های ییلاق و قشلاق عشایر افتتاح می‌شود، یادآور شد: این پروژه‌ها بیشتر شامل ایجاد تلمبه‌های بادی، احداث استخر ذخیره آب و مرمت چاه‌های مالداری و آبشخورهای دام می‌شود.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به اینکه در این زمینه مشکل اعتباری وجود ندارد عشایر می‌توانند پروژه‌های مورد نیاز و عام المنفعه را در محلات عشایری شناسایی کنند و برای اجرا معرفی کنند.

وی با اشاره به اینکه عشایر از گذشته زندگی تک محصولی و تک درآمدی نداشته‌اند، گفت: همه اعضای خانواده عشایر در بحث درآمدی مکمل یکدیگر هستند.

صنایع دستی، گیاهان دارویی و بوم گردی سه پروژه برای درآمدزایی عشایر

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی اضافه کرد: در شرایط حاضر با توجه به خشکسالی‌های متوالی که در استان درگیر آن هستیم بخش پرورش دام جوابگوی درآمد پایدار و مستمری برای جامعه عشایری نخواهد بود.

ابراهیمی ادامه داد: صنایع دستی، گیاهان دارویی، بوم گردی و زنجیره تولید گوشت قرمز از جمله مواردی است که به درآمد زایی عشایر کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه صنایع دستی در حوزه عشایری رونق دیرینه ای دارد، گفت: این موضوع چون مستقیم وابسته به مراتع نبوده و خشکسالی اثر مستقیم بر آن ندارد بر رونق آن در بین عشایر تأکید می‌شود.

بازدید ۲ هزار گردشگر از مناطق عشایری استان

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی به موضوع بوم گردی اشاره و اظهارکرد: هر سیاه چادر عشایری به منزله یک کارگاه تولیدی بوده و عشایر می‌توانند از این ظرفیت نهایت استفاده را حتی به عنوان یک مکان بوم گردی ببرند.

ابراهیمی از بازدید ۲ هزار گردشگر از مناطق عشایری خراسان جنوبی در سال گذشته خبر داد و بیان کرد: این امر می‌تواند در انتقال فرهنگ اصیل عشایر استان و همچنین فروش محصولات تولیدی عشایر مؤثر باشد.

ایجاد ۲۱ نوروزگاه عشایری در خراسان جنوبی

وی با بیان اینکه تعداد ۲۱ نوروزگاه عشایری در سطح استان طی نوروز سال جاری ایجاد شد، افزود: این طرح با مشارکت سایر دستگاه اجرا شد.

ابراهیمی ادامه داد: در خراسان جنوبی تعامل و همراهی خوبی با دستگاه‌های اجرایی در راستای ارائه خدمات به عشایر وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در راستای این آئین نامه، شورای عالی عشایر، شورای عشایر استان و شورای عشایر شهرستان‌ها ایجاد شده است.

مدیر کل امور عشایری خراسان جنوبی افزود: شورا در سطح شهرستان‌ها به ریاست فرمانداران، در سطح استان به ریاست استاندار و در سطح کشور به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا