ضوابط احداث بارگاه زرشک، انگور و عناب در استان های محل کشت این محصولات اصلاح گردید.
بر اساس نامه شماره ۴۵۱۰۸۱ مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۳۰ و بخشنامه شماره ۵۳/۰۲۰/۳۹۱۹۲۱ مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ حداقل سطح زیر کشت جهت احداث بارگاه بهداشتی و فنی بارگاه زرشک ۵۰۰۰ متر مربع می باشد.
بر اساس نامه شماره ۴۵۱۰۸۱ مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۳۰ و بخشنامه شماره ۵۳/۰۲۰/۳۹۱۹۲۱ مورخ ۱۴/۱۰/۱۳۹۸ حداقل سطح زیر کشت جهت احداث بارگاه بهداشتی و فنی بارگاه زرشک۵۰۰۰ متر مربع می باشد. که با توجه به اینکه بیشتر کشاورزان در استان خراسان جنوبی خرده مالک می باشند در مواردی محصول زرشک در درختان پراکنده و باغات مختلف کشت شده است که عملاً اجرای این بخشنامه غیر ممکن می شود. لذا شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی درخواست پیگیری این موضوع را در شورای مرکزی داشتند. بنابراین جلسه کارگروه مربوط به بررسی این موضوع با عنوان پیگیری نحوه رفع موانع قانون و مقررات مرتبط با قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها در استان خراسان جنوبی در تاریخ ۱۴۰۱/۰۶/۲۲ برگزار شد و مقرر گردید نماینده سازمان امور اراضی کشور بازدید میدانی از استان خراسان جنوبی جهت بررسی این موضوع داشته باشند. این بازدید توسط آقای دکتر رفیعی در تاریخ ۱۴۰۱/۰۹/۰۶ صورت گرفت و در نتیجه آن، جلسه مشترک معاونت امور باغبانی و سازمان امور اراضی در محل سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی برگزار و مصوب شد جدول تعیین سطح مورد نیاز بارگاه های زرشک، عناب و .. به شرح زیر تغییر کند.
ردیف | نوع باغ | نوع کاربری | محصول نهایی | عرصه باغ مورد نیاز برای اجرای بارگاه (متر مربع) | حداکثر سطح مورد نیاز (متر مربع) | به ازای هر ۱۰۰۰ متر مربع افزایش مساحت باغ |
۱ | زرشک | بارگاه بهداشتی | زرشک خشک | ۲۵۰۰ متر مربع با ۲۰۰ اصله درخت | ۶۰ | ۱۰ متر مربع |
۲ | عناب | بارگاه بهداشتی | عناب خشک | ۲۵۰۰ متر مربع با ۱۶۰ اصله درخت | ۶۰ | ۸ متر مربع |
پس از تهیه صورت جلسه مذکور، در تاریخ ۱۴۰۱/۱۰/۲۷ جناب آقای افلاطونی رئیس محترم سازمان امور اراضی کشور نامه شماره ۵۳/۰۲۰/۵۲۸۵۹۱ را پیرو بخشنامه شماره ۵۳/۰۲۰/۳۹۱۹۲۱ مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ مبنی بر ارسال صورتجلسه نحوه اجرا و صدور مجوز بارگاه انگور و زرشک، حسب درخواست معاونت محترم امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۰۵ موضوع مورد بازنگری قرار گرفت و در قالب جدولی در پیوست نامه فوق الذکر به روسای محترم سازمان های جهاد کشاورزی استان ها ابلاغ و در آخر نامه خاطر نشان شد از تاریخ صدور این نامه، بخشنامه شماره ۵۳/۰۲۰/۳۹۱۹۲۱ ملغی و از درجه اعتبار ساقط اعلام می گردد. جدول اصلاح شده به شرح زیر می باشد:
جدول تعیین مقدار سطح مورد نیاز برای ایجاد بارگاه های بهداشتی و فنی
ردیف | نوع باغ | نوع کاربری | محصول نهایی | حداقل عرصه باغ مورد نیاز برای اجرای بارگاه بهداشتی و فنی (متر مربع) | حداکثر سطح مورد نیاز برای اجرای بارگاه بهداشتی و فنی (متر مربع) | به ازای هر ۱۰۰۰متر مربع افزایش مساحت باغ (متر مربع) |
۱ | انگور(تاکستان) | بارگاه بهداشتی و فنی | کشمش | ۵۰۰۰ | ۸۰ | ۱۸ |
۲ | زرشک | بارگاه بهداشتی و فنی | زرشک خشک | ۲۵۰۰ | ۳۰ | ۱۰ |
۵۰۰۰ | ۷۰ | ۱۰ | ||||
۳ | عناب | بارگاه بهداشتی و فنی | عناب خشک | ۵۰۰۰ | ۷۰ | ۱۰ |