اخبار داخلیاخبار نمایشگاه

گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی ظرفیتی هم‌تراز طلا برای ارزآوری دارند

رئیس خانه معدن خراسان جنوبی با تأکید بر ظرفیت‌های متنوع استان در حوزه گوهرسنگ‌ها گفت: نبود سازوکار مشخص برای تجارت و صادرات این محصولات، مانع بهره‌برداری کامل از ظرفیتی شده است که می‌تواند به منبعی ارزشمند برای ارزآوری و توسعه اقتصادی تبدیل شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی بیرجند ، داود رئیسی، رئیس خانه معدن خراسان جنوبی، در جریان بازدید رئیس ایمیدرو از پاویون خراسان جنوبی در نمایشگاه بین‌المللی ایران کانماین ۱۴۰۵، با اشاره به تنوع گوهرسنگ‌های موجود در استان اظهار کرد: خراسان جنوبی از ظرفیت قابل‌توجهی در زمینه انواع گوهرسنگ‌ها برخوردار است که از جمله آن‌ها می‌توان به عقیق، آمیتیست و دیگر سنگ‌های زینتی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ظرفیت گوهرسنگ‌های استان به‌درستی معرفی نشده است، افزود: برخی از این سنگ‌ها به دلیل منشأ ایرانی و ویژگی‌های خاص خود، در بازارهای خارجی ارزش بیشتری دارند و با ایجاد بستر مناسب برای عرضه و صادرات آن‌ها، می‌توان زمینه درآمدزایی بیشتری را فراهم کرد.
رئیس خانه معدن خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر، خریدارانی از کشورهای حوزه خلیج فارس و همچنین فعالان بازارهای خارجی به دنبال خرید نمونه‌هایی از گوهرسنگ‌های استان هستند و در برخی موارد، رقابت برای خرید این سنگ‌ها شکل می‌گیرد؛ با این حال، آمار مشخص و جامعی از میزان فروش و صادرات این محصولات در دست نیست.
رئیسی با تأکید بر ضرورت ساماندهی تجارت گوهرسنگ‌ها بیان کرد: بخشی از این محصولات به‌صورت محدود و خارج از سازوکارهای شفاف تجاری مبادله می‌شوند، در حالی که تدوین ضوابط مشخص، ایجاد مشوق‌های صادراتی و فراهم کردن امکان صدور گواهی اصالت برای محصولات ایرانی می‌تواند به شناسایی ارزش واقعی آن‌ها و افزایش درآمد حاصل از صادرات کمک کند.
وی با اشاره به اقدامات خانه معدن خراسان جنوبی در زمینه معرفی ظرفیت‌های گوهرسنگی استان گفت: یکی از موضوعات مورد پیگیری، تبیین ظرفیت‌های کمتر شناخته‌شده گوهرسنگ‌های ایران و توجه به تنوع آن‌ها فراتر از چند سنگ شناخته‌شده در بازار است.

رئیس خانه معدن خراسان جنوبی افزود: برای توسعه این صنعت، لازم است زیرساخت‌های موردنیاز از جمله آموزش، گوهر‌تراشی و ایجاد مراکز تخصصی مرتبط توسعه یابد و زمینه حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی فراهم شود.
رئیسی با تأکید بر ضرورت تعیین متولی مشخص برای تجارت این محصولات تصریح کرد: ساماندهی بازار، تعیین ضوابط خریدوفروش، تسهیل صادرات و تدوین مشوق‌های مناسب باید با همکاری دستگاه‌های مسئول دنبال شود تا ارزش افزوده این ظرفیت معدنی به اقتصاد استان و کشور بازگردد.
وی خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی در حوزه گوهرسنگ‌ها از ظرفیت‌های متنوعی برخوردار است و با معرفی مناسب، ایجاد زیرساخت‌های تخصصی و تدوین سیاست‌های حمایتی می‌توان از این توانمندی برای توسعه فعالیت‌های معدنی و افزایش صادرات بهره گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

دکمه بازگشت به بالا