اخبار داخلی

استقبال فراه از کشت قراردادی رئیس اتاق تجارت فراه از دستور ویژه برای تسهیل تردد در ماهیرود و واگذاری زمین به ایرانی‌ها خبر داد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند از بیرجند، دین‌محمد نعمتی، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ولایت فراه افغانستان، امروز دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۵ در نشست مشترک با فعالان اقتصادی خراسان جنوبی در محل سایت مرزی ماهیرود، ا تسلیت شهادت رهبر انقلاب اسلامی در جنگ صهیونی – آمریکایی بر آمادگی کامل این ولایت برای گسترش همکاری‌های تجاری و رفع موانع ترانزیتی تأکید کرد.

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ولایت فراه با اشاره به پیگیری‌های انجام شده در کابل برای حل چالش‌های مرزی اظهار داشت: کمیته‌ای مشترک برای رفع موانع در مرز ماهیرود تشکیل شده است. در این راستا مکاتبات لازم با وزارت امور خارجه ایران صورت گرفته تا با تسهیل تردد ناوگان حمل‌ونقل و کاهش تشریفات اداری، هزینه‌های ترانزیت کالا به‌شدت کاهش یابد.

وی از بازگشایی معابر جدید در مرز ماهیرود تا پایان هفته جاری خبر داد و افزود: تلاش ما این است که خودروهای باربری بتوانند بدون وقفه عملیات تخلیه و بارگیری را انجام دهند تا از افزایش بی‌رویه کرایه حمل کالا و قیمت نهایی برای تجار جلوگیری شود.

نعمتی با استقبال از طرح حضور سرمایه‌گذاران ایرانی در بخش کشاورزی افغانستان تصریح کرد: ما از طرح کشت فراسرزمینی ذرت و دانه‌های روغنی حمایت می‌کنیم و از فعالان اقتصادی ایران می‌خواهیم درخواست کتبی خود را ارائه دهند تا از طریق ریاست کشاورزی و استاندار فراه، بهترین اراضی و منابع آبی را برای این پروژه‌ها در اختیار آن‌ها قرار دهیم.

رئیس اتاق تجارت فراه همچنین با انتقاد از تأمین برخی کالاها از مرکز افغانستان به‌جای ولایت هم‌مرز خاطرنشان کرد: بسیاری از محصولاتی نظیر ماش، عدس و لوبیا که تجار ایرانی از کابل خریداری می‌کنند، در انبارهای فراه موجود است. انتظار داریم بخش خصوصی ایران با اولویت قرار دادن ظرفیت‌های ولایت فراه، به رونق تجاری این منطقه و ایجاد اشتغال برای جوانان مرزنشین کمک کند.

رئیس اتاق تجارت فراه با انتقاد از تأمین کالا از نقاط دوردست افغانستان تصریح کرد: ولایت فراه قطب تولید محصولاتی نظیر ماش، لوبیا، عدس و سیاه دانه است. ما از تجار ایرانی می‌خواهیم به‌جای مراجعه به کابل یا سایر ولایات، اقلام مورد نیاز خود را مستقیماً از انبارهای فراه تأمین کنند. ما متعهد می‌شویم محصولات باکیفیت را با بهترین قیمت در اختیار آن‌ها قرار دهیم تا توپ تجارت در زمین همکاری‌های دوطرفه بماند.

وی در پایان بر لزوم تداوم جلسات کارشناسی تأکید کرد و اطمینان داد که بخش دولتی و خصوصی فراه، تمام توان خود را برای حمایت از فعالیت‌های قانونمند تجاری به کار خواهد بست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

دکمه بازگشت به بالا