اخبار داخلی

تقدیر رئیس اتاق بازرگانی بیرجند از تک‌نرخی شدن ارز؛ چالش سامانه‌های دولتی همچنان پابرجاست

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، از نقش مؤثر بخش خصوصی در تنظیم بازار و حمایت از اقدام شجاعانه دولت چهاردهم در تک‌نرخی کردن ارزکه قطعا منجر به عدالت اجتماعی و اختصاص یارانه به دهک های پایین جامعه و همچنین جلوگیری از فساد و رانت و امتیاز ویژه ای برای عده ای خاص خواهد شد قدردانی نمود و از افزایش بی رویه و بی ضابطه سامانه‌های دولتی و تبدیل شدن آن‌ها به مانعی جدی برای تجارت و سرمایه‌گذاری انتقاد کرد.
علیرضا خامه‌زر در شصت‌وهشتمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی، با اشاره به شرایط خاص اقتصادی و حوادث اخیر کشور، از همراهی بی‌دریغ بخش خصوصی در تأمین و تنظیم بازار قدردانی کرد.
وی اظهار داشت: با وجود فشارهای شدید اقتصادی و تحریم‌ها، اصناف، بازرگانان و تجار کشور، به‌ویژه در بخش خصوصی، پای کار بوده‌اند و وظیفه خود می‌دانند با اطمینان‌بخشی به بازار و جامعه، مانع بروز کمبود به‌خصوص در حوزه کالاهای اساسی شوند.

تک‌نرخی شدن ارز؛ مطالبه دیرینه بخش خصوصی

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند، اقدام دولت چهاردهم در تک‌نرخی کردن ارز را شجاعانه و قابل تقدیر دانست و افزود: این مطالبه همیشگی بخش خصوصی در ادوار مختلف بوده است. چندنرخی بودن ارز زمینه‌ساز رانت، فساد و تبعیض بوده و در نهایت یارانه‌ای که باید به مصرف‌کننده نهایی می‌رسید، از مسیر اصلی خود منحرف می‌شد.
وی با اذعان به پیامدهای احتمالی کوتاه‌مدت این تصمیم، تأکید کرد که در بلندمدت فضای برابر و رقابتی را برای فعالان اقتصادی، به‌ویژه تجار استان‌های مرزی همچون خراسان جنوبی فراهم می‌کند. خامه‌زر از رسانه‌ها خواست تا ابعاد و مزایای این تصمیم را برای مردم تبیین کنند.

ساماندهی زنجیره ارزش زرشک؛ گامی در جهت توسعه منطقه‌ای
خامه‌زر در بخش دیگری از سخنان خود به دستورکار نخست جلسه، یعنی واگذاری زمینی به مساحت ۴۲ هکتار برای ساماندهی زنجیره ارزش محصول استراتژیک زرشک اشاره کرد. وی با بیان اینکه پیش از این متولی مشخصی برای زرشک وجود نداشت، اظهار داشت: اتاق بازرگانی با همکاری کمیسیون کشاورزی و جهاد کشاورزی استان، بر اساس ماده ۲۶ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار، نسبت به تشکیل اتحادیه تخصصی زرشک اقدام کرد که اکنون به ثبت رسیده است.
وی هدف از این اقدام را ایجاد انسجام و جلوگیری از موازی‌کاری عنوان کرد و تنها مانع موجود را ضرورت اخذ مجوز از هیئت امنای سازمان مربوطه در تهران دانست.
سامانه‌های دولتی،بی رویه و بی ضابطه افزایش یافته‌اند اما مانع تجارت‌اند
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند در ادامه سخنانش، به انتقاد از عملکرد سامانه‌های دولتی پرداخت و گفت: سامانه‌های کشور به‌صورت بی رویه و بی ضابطه افزایش یافته‌اند، اما نتوانسته‌اند انتظارات فعالان اقتصادی را برآورده کنند و بروکراسی پیچیده همچنان پابرجاست.
وی با اشاره به سامانه جامع تجارت، آن را خود به مانعی برای تجارت تبدیل شده توصیف کرد و افزود: فعالان اقتصادی برای صدور کارت بازرگانی، استعلام‌های مالیاتی و بانکی، ثبت سفارش و ترخیص کالا با زمان‌های طولانی و ناهماهنگی بین سامانه‌ها مواجه هستند.
خامه‌زر مشکلات زیرساختی را نیز یادآور شد و تصریح کرد: سامانه‌هایی مانند سامانه جامع انبارها، پنجره واحد گمرک، سامانه مالیات، حقوق و دستمزد، بیمه تأمین اجتماعی و محیط زیست نیازمند دانش تخصصی آی‌تی هستند و حتی کارشناسان دولتی در کار با آنها دچار مشکل می‌شوند.
وی در پایان، با تقدیر از تلاش همکاران خود در بررسی سامانه صدور مجوز کسب‌وکار، اظهار امیدواری کرد که هدف تجمیع خدمات در درگاه ملی مجوزها و تسهیل فرآیندها برای فعالان اقتصادی محقق شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

دکمه بازگشت به بالا