اخبار داخلی

در اولین جلسه کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند مطرح شد: تدوین سند گردشگری خراسان جنوبی در دستور کار کمیسیون گردشگری قرار گیرد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: تهیه سند گردشگری استان باید در اولویت کمیسیون گردشگری قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، علیرضا خامه زر در اولین جلسه کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی جزو استان های جذاب در حوزه گردشگری است، اظهار کرد: اگر برنامه پروازهای استان روبه راه شود قطعا در حوزه گردشگری تحولات مثبتی رخ خواهد داد.

وی با بیان اینکه صنایع دستی و روستاهای هدف گردشگری ازحوزه های مهم در صنعت گردشگری است، افزود: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی است و از دل کمیسیون ها می تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه مشکلات استان را همه می دانند لذا باید به سمت ارائه راهکارهای عملیاتی حرکت کنیم، گفت: هر موضوعی که در قالب کمیسیون گردشگری نیاز به آموزش دارد باید مطرح شود تا اتاق بازرگانی هر کمک و اقدامی که لازم باشد را در این راستا انجام دهد.

وی با بیان اینکه تهیه سند گردشگری استان باید در اولویت کمیسیون گردشگری قرار گیرد، عنوان کرد: متاسفانه استان خراسان جنوبی از جبر جغرافیایی رنج می برد و فاصله زیادی تا شهرها و دیگر مراکز استان ها دارد که بی تاثیر در رونق صنعت گردشگری نیست وامروز پیوند فعالان بخش خصوصی و شناسایی ظرفیت های آن ها از اولویت های اتاق بازرگانی است.

وی با بیان اینکه نباید روی کمک مسئولین کشوری زیاد حساب کنیم، گفت: افغان ها برای درمان برخی بیماری ها به هندوستان مراجعه می کنند لذا می توانیم از ظرفیت توریست سلامت نیز استفاده کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه بهترین جا برای معرفی توانمندی های استان استفاده از ظرفیت های نمایشگاهی است، عنوان کرد: اتاق بازرگانی در حوزه گردشگری نیز آمادگی کمک و شرکت در نمایشگاه ها را دارد.

 سید محمدآذرکار، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: سریع ترین و مطمئن ترین راه رسیدن به توسعه توجه به بخش گردشگری است اما متاسفانه تا کنون آن گونه که باید دیده نشده است.

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی های توسعه و پیشرفت همراهی، همدلی و همسو بودن است، افزود: مشکلات بخش های خصوصی بسیار زیاد است اما عمده مشکلات به هم سو نبودن این بخش ها با یکدیگر بر می گردد.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه با هم افزایی بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد، گفت: پیگیری مشکلات ازسوی کمیسیون ها باید استمرار داشته باشد تا به نتیجه مطلوب برسیم.

وی با بیان اینکه بار اصلی فعالیت و جایگاه حوزه صنعت گردشگری بر عهده بخش خصوصی است، عنوان کرد: وزارتخانه میراث فرهنگی تنها کار نظارتی دارد و تمامی هزینه ها، احداث، راه اندازی مکان های اقامتی و بوم گردی بر عهده افراد و اشخاص است.

آذرکار با اشاره به اینکه متاسفانه صدای بخش خصوصی در حوزه گردشگری به جایی نمی رسد چراکه دولت عملکرد خوبی نداشته است، افزود: باید خواسته ای در قالب تفویض اختیار قیمت ها به متولیان امر نظارت مطرح شود تا بتوانیم به نتیجه مطلوب در این زمینه نیز برسیم‌.

 محمد علی جنتی فر، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیرجند در این جلسه با اشاره به اهمیت گردشگری، اظهار کرد: امروز ارتقا سطح فرهنگی، اقتصادی و معرفی فرهنگ های جامعه مقصد برای گردشگران یکی از اولویت های مهم در حوزه گردشگری است.

وی با بیان اینکه جایگاه و استفاده از حوزه گردشگری در خراسان جنوبی بسیار ضعیف است، افزود: متاسفانه استان خراسان جنوبی در بین ۳۱ استان کشور به لحاظ جذب گردشگر و استفاده از این صنعت مهم جزو استان های آخر است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیرجند با اشاره به اینکه بخش خصوصی به دلیل عملکرد ضعیف بخش دولتی در حوزه صنعت گردشگری بسیار منفعل شده است، گفت: متاسفانه حضور بخش خصوصی در نمایشگاه گردشگری سال گذشته در جهت معرفی توانمندی ها و جایگاه گردشگری استان بسیار ضعیف بوده است.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف، آگاه نبودن به وظایف اصلی و فراهم نبودن زیرساخت ها باعث شده صنعت گردشگری استان جایگاه خوبی در کشور نداشته باشد، عنوان کرد: قطعا وجود کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند و همچنین اتحادیه هایی که به همت این کمیسیون به وجود می آید موجب توانمند سازی بخش خصوصی در صنعت گردشگری خواهد شد.

جنتی فر با اشاره به اینکه تهیه سند مقصد گردشگری استان برای جایگاه گردشگری مهم و نیاز به کار کارشناسی و جامع دارد، افزود: از آنجایی که تهیه این سند هم هزینه بر و هم زمان بر است تمام جامعه بزرگ گردشگری استان باید در تهیه این سند مشارکت داشته باشند.

 ناصرمحمدپور، مدیرمجتمع گردشگری بادامشک نیز در این جلسه اظهار کرد: متاسفانه تا کنون جلسات زیادی در حوزه گردشگری برگزار شده اما خروجی مطلوب و موثری نداشته است.

وی با بیان اینکه فشار زیادی از سوی ادارات دولتی به اماکن گردشگری وارد می شود، افزود: متاسفانه به دلایلی نمی توان از مشوق های گردشگری در استان استفاده کرد که باید در این زمینه ورود و پیگیری ها انجام شود.

علیرضا ادیبیان، مدیر مجتمع بین راهی ضیافت مود، با اشاره به اینکه بخش خصوصی زیرساخت ها را نمی تواند اجرا کند و نیاز به کمک دولت دارد، اظهار کرد: وضعیت پروازها و جاده های استان جهت توسعه صنعت گردشگری اصلا مطلوب نیست.

وی با بیان اینکه مدیر باید شجاع و مطالبه گر باشد تا بتواند با پیگیری درست مشکلات را برطرف کند، افزود: متاسفانه مشوق های دولتی در زمینه گردشگری بسیار کم و ضعیف است و نیاز به بازنگری دارد.

سعید قدبا،مدیر رستوران سنتی شمس العماره بیرجند در این جلسه اظهار کرد: اگر سرمایه گذار سود نداشته باشد نمی تواند به درستی عمل کند.

وی با بیان اینکه هیچکدام از رستوران ها و کترینگ ها نرخ نامه ندارند و فقط مکان های گردشگری باید بر اساس نرخ نامه عمل کنند، افزود: متاسفانه بخش دولتی بجای اینکه موانع را بردارند مانع تراشی می کنند.

جلیلیان،مدیر آژانس جلوه نیز در این جلسه اظهار کرد: علی رغم اینکه هتل های بسیار خوبی در استان داریم اما متاسفانه برنامه های پروازی استان منظم نیست و این مهم موجب نبود گردشگر و مسافر می شود.

وی با بیان اینکه قیمت ها در آژانس های گردشگری بسیار بالا است، افزود: متاسفانه در برخی مکان ها اعتباراتی صرف می شود که اصلا هیچ ارزشی ندارد اما متاسفانه در حوزه گردشگری اعتبار خوبی اختصاص داده نمی شود.

زهرا رضائی ملکوتی، کارشناس اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی در حوزه گردشگری در کویر و بیابان جایگاه خوبی دارد، اظهار کرد: بهبود صنعت گردشگری در منطقه نیاز به تعامل و حمایت بخش خصوصی دارد.

وی با بیان اینکه بی انگیزه بودن جامعه محلی، کمبود مواد اولیه برای تولید صنایع دستی، عدم هماهنگی دستگاه ها و فاصله زیاد بیابان با مرکز استان از اهم مشکلات حوزه گردشگری است، افزود: رونق گردشگری و فعال کردن بخش خصوصی و کمیسیون گردشگری در ارتقا صنعت گردشگری استان بسیار مهم و تاثیرگذار است.

مجید میرزایی، مدیر هتل جهانگردی بیرجند نیزدر این جلسه اظهار کرد: اهم مشکلات صنعت گردشگری به حوزه آموزش بر می گردد.

وی با بیان اینکه هر سرمایه گذاری که می خواهد در حوزه گردشگری گامی بردارد باید گواهی نامه تاسیسات گردشگری داشته باشد، افزود: باید از مصوبات قانع کننده و راهکارهای مناسب دیگر استان ها استفاده کنیم تا سریع تر به نتیجه مطلوب برسیم.

میرزایی با اشاره به اینکه کمیسیون گردشگری دوره قبل بیشتر رنگ‌‌ و بوی سیاسی داشت تا گردشگری، گفت: متاسفانه آنقدر درگیر مسائل داخلی مجموعه ها هستیم که از مسائل اصلی غافل می مانیم.

 عباس نجیبی،فعال حوزه گردشگری  نیز در این جلسه اظهار کرد: اگر در شیراز مکان های گردشگری قفل و تابلوی عکس برداری ممنوع بزنند قطعا هیچ گردشگری به این شهر نمی رود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در شهر بیرجند مکان های گردشگری عمدتا قفل و قوانین سخت گیرانه ای برای آن ها گذاشته اند، افزود: باغ اکبریه بیرجند به عنوان اثر ثبت جهانی اکثرا بسته است لذا تا هنگامی که این گونه عمل شود صنعت گردشگری استان به توسعه نمی رسد.

وی با بیان اینکه هیچ‌ تابلویی در خیابان های شهر جهت معرفی و نشان دادن مکان های گردشگری به چشم نمی خورد، گفت: قدر داشته های خود را نمی دانیم و توقع داریم با برگزاری جلسات بی فایده به توسعه و رونق برسیم.

سید علی اکبرذوالفقاری،رئیس جامعه هتلداران خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی در حوزه گردشگری مشکل ندارد، اظهار کرد: بزرگ ترین معضل صنعت گردشگری استان مردم و مطالبه گری مسئولین است.

وی ادامه داد: تا زمانی که فرهنگ مردم درست نشود قطعا به توسعه و رونق نخواهیم رسید.

محمد علی بزرگمهر، کارشناس میراث فرهنگی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی ازبزرگ ترین مشکلات در حوزه گردشگری استان این است که متاسفانه تا کنون نتوانستیم در حوزه مرمت، نگهداری و معرفی بافت های تاریخی در استان اقدامی انجام دهیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت های قانونی در حوزه جاذبه های تاریخی استان مغفول مانده است، افزود: بر اساس قانون هزینه هایی که برای مرمت و نگهداری جاذبه های تاریخی صرف می شود جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی است لذا شرکت های خصوصی، صنایع و معادن می توانند به جای دادن مالیات بنای تاریخی مرمت کنند.

وی بیان کرد: همیشه انتظار داریم مسئولین حمایت کنند اما پارلمان بخش خصوصی نیز می تواند از طریق آموزش درست، صنعت گردشگری را ارتقا دهد.

محمداحسانبخش،رئیس کارگروه گوهر سنگ ها و عضو خانه معدن استان در این جلسه اظهار کرد: متاسفانه نگاه حکومتی در حوزه گردشگری یکی از دلایل عدم پیشرفت این صنعت است.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید یک حوزه امنیتی برای خود درست کند، افزود: فقر فرهنگی برخی مردم تاثیر بسزایی در رونق و توسعه حوزه گردشگری دارد که باید بررسی و آگاهی های لازم داده شود.

گفتنی است در پایان جلسه آقای محمد احسانبخش به عنوان نائب رئیس اول و آقای عباس نجیبی به عنوان نائب رئیس دوم کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی انتخاب شدند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا